Διακρίσεις του μπλογκ

1.Ποστ-αφιέρωμα από την Theorema.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Εορταστικόν

[Ξημέρωμα στον Υμηττό 30/12/2012]

-Μα τι να πα' να κάνουμε στο κέντρο;
-Μέρες που είναι , να κάνουμε μια βόλτα στα μαγαζιά.
-Μα αφού δεν έχουμε λεφτά . Εκτός αν εννοείς εκείνα τα 200 ευρώ που έχουμε στην άκρη και...
-Αυτά να τα ξεχάσεις . Γενάρης έρχεται , με νοίκια και λογαριασμούς και ένας θεός ξέρει τί καινούργια χαράτσια θα βρουν να μας κοπανήσουν στο κεφάλι . Απλώς θα κατέβουμε την Ερμού , θα την ξανανέβουμε , να δούμε κόσμο , λαμπιόνια , βιτρίνες και , πού ξέρεις, μπορεί να κάτσουμε να πιούμε κι έναν καφέ . Δέκα ευρώ χαλάλι μας , γιορτάδες είναι .
-Μμμ .  Σαν καλό μου ακούγεται . Κι αν μας πάρει κι η ώρα μπορεί και να κάτσουμε να τσιμπήσουμε τίποτα.
-Ούτε να το διανοηθείς ! Φαΐ έχει σπίτι.

(Χάπι νιου γίαρ.)



Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Παραλήρημα



Μόνος . Πληκτρολόγιο,οθόνη . Ανάβω τσιγάρο . Ο Κανέλλης . Ο Δένδιας . "ΕΣΑ Ες Ες ανθρωπιστές" . Οι ενδημούντες πίθηκοι κατέβηκαν από τα δέντρα και διεκδικούν τον χώρο μου . Να τους μιλήσω . Ναι αλλά σε ποια γλώσσα; Να τους βρίσω . Μπα . Αυτοί δέρνουν,εγώ δεν . Πίνω καφέ,ρουφάω τζούρα απ' το τσιγάρο . Απ' το παράθυρο ο Ταΰγετος μου γνέφει απειλητικός,συννεφιασμένος . Να πάω για τσίπουρο . Πάλι; Άσε,δε γουστάρω . Ο Μόρσι . Ο Μόντι . Η λωρίδα της Γάζας . Παντού τα ίδια . Βάζω ασυναίσθητα το χέρι στην τσέπη . Λεφτά . Η χαρά στα δόντια . Η δόση της εφορίας . Τά 'βαλα εκεί μην δω κάνα βιβλίο,κάνα τραγούδι και ξεγελαστώ και τα φάω . Ας πάω φέισμπουκ να πω εξυπνάδες,να κάνω λάικ . Νέκρα κι εκεί . Τα ίδια . Οι φίλοι κερνάνε e-τσίπουρα . Καλά είναι κι αυτά . Και δεν πειράζουν και το συκώτι . Ας διαβάσω ένα βιβλίο . Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ . Τα τέλη κυκλοφορίας . Η ΔΕΗ .Το ασφαλιστικό ταμείο . Τι διάβαζα; Α ναι . Άστο καλύτερα . Ο Ταΰγετος βυθίζεται στο σκοτάδι . Να πάω για γκόμενες . Εντάξει,λέμε και καμιά μαλακία . Να φάω . Ψωμοτύρι. Όχι,όχι . Θα φτιάξω μαρουλοσαλάτα με βινεγκρέτ . Θα το κάψω απόψε . Μπορεί να βάλω και μισό ποτήρι κρασί . Από 'κείνο το μπρούσκο , απ' το χωριό . Ε ρε μεγαλεία . Και μετά στο κρεβατάκι μου . Δεν κάνει και πολύ κρύο . Άμα σκεπαστείς καλά . Κλαίγεσαι φίλε . Η σύντροφος , οι κόρες , οι φίλοι . Για ποιο κρύο μιλάς; Κοιτώ το κομμένο μαρούλι . Αααχ , πέρυσι έφτιαχνα μηλόπιτες , φέτος μαρουλοσαλάτες . Έλα , πιες το κρασάκι σου . Κι αύριο μέρα είναι . Έχει ανθρώπους εκεί έξω . Και πίθηκους .

 (Εκείνη η επανάσταση αργεί , ε;)



(Καλά , τι διαβάζει ο άνθρωπος;!)

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ερωτήσεις.

Όχι.Ο Δεκέμβρης δεν ήταν απάντηση.Ήταν όντως ερώτηση.Ακόμα αναπάντητη. Του Αγίου Νικολάου σήμερα-μεγάλη η χάρη του.Βοήθειά μας.