Διακρίσεις του μπλογκ

1.Ποστ-αφιέρωμα από την Theorema.

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Θητεία στα σύνορα


Ας αρχίσουμε ανάποδα.
Σειρά απολύσεως.Πρωινή αναφορά.
([Λ]οχαγός)-Ακούω.
([Φ]αντάρος[1])-Στρατιώτης μπλαμπλαμπλα,λαμβάνω την τιμή να αναφέρω αιτούμαι άδεια να βγω στην πόλη να βγάλω φωτογραφίες για το απολυτήριο.
[Λ]-Μάιστα.Να πας παιδί μου.Εσύ;
[Φ2]-Στρατιώτης μπλαμπλαμπλα,λαμβάνω την τιμή να αναφέρω αιτούμαι άδεια να βγω στην πόλη να βγάλω φωτογραφίες για το απολυτήριο.
[Λ]Χμ.Καλά.Να πας κι εσύ.Εσύ;
[Φ3]-Στρατιώτης μπλαμπλαμπλα,λαμβάνω την τιμή να αναφέρω αιτούμαι άδεια να βγω στην πόλη να βγάλω φωτογραφίες για το απολυτήριο.
[Λ](έξαλλος)-Ρε είσαστε καλά;!Θα το διαλύσουμε εδώ πέρα;!Εδώ είναι στρατός ρε!Λοιπόν,τέλος : θα πάει ένας και θα βγάλει φωτογραφίες για όλους!

216 ΚΙ.Χ.Ν.Ε.Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας . M.A.S.H. δηλαδή . Σε ελληνική έκδοση όμως . Χωρίς Hawkeye Pierce αλλά με Hot Lips και οδοντίατρο . Ο οποίος διαθέτει οργανική θέση,όχι όμως και οδοντιατρείο . Για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις δεν τίθεται θέμα . Μεσογειακές και ουχί αγγλοσαξωνικές.

Με 76 κλίνες,τακτικά χειρουργεία Τρίτη και Πέμπτη,έκτακτα όποτε τύχει,το ΚΙ.Χ.Ν.Ε. βρίσκεται στριμωγμένο ανάμεσα στο 536ΜΤΠ(τάγμα εικοσιτεσσάρων ωρών) και το 481ΤΔΒ(αγνώστου ημερομηνίας λήξεως),σαν ευαίσθητο μωρό ανάμεσα σε αυστηρούς γονείς.
Οι εκεί υπηρετούντες φαντάροι από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι χαίρουν απόλυτης ασυλίας έναντι πάντων,προστατευμένοι από μια ντουζίνα αντισυνταγματάρχες γιατρούς . Από τις 2.30 και μετά περνούν στην ημιπαρανομία . Διότι η μόνη σοβαρή δουλειά που έχουν να κάνουν είναι το πλύσιμο των δίσκων και των κουζινικών του νοσοκομείου και του λόχου . Βέβαια αι Εθνικαί Ένοπλοι Δυνάμεις εφευρίσκουν διάφορες σημαντικές εργασίες,όπως η αποψίλωση(τεχνικός όρος:αποξύλωση) του γηπέδου(=χωραφιού) έμπροσθεν του Λόχου . Τις οποίες οι έμπειροι έφεδροι οπλίται χειρίζονται με στρατιωτική παραγωγικότητα . Ένα ραδίκι ανά πεντάλεπτο,μία βρούβα ανά δεκάλεπτο . Ως διδαχθέντες δε,εις την ανά Τρίτην εσπερινήν ΕΗΔ,στρατηγικά τεχνάσματα,έπεισαν τον Λοχαγό(εξ Υπαξ.) να συνάψει συμφωνίαν μετά παρεπιδημούντος ποιμένος,ίνα εισάγει το ποίμνιόν του εις το εν λόγω γήπεδον και να τελειώνει το καλαμπούρι . Κατά τα άλλα η σημαντικότερη απογευματινή απασχόληση,πλην του ύπνου,είναι ο κνησμός ευαισθήτων ανατομικών περιοχών.

Α ναι.Υπάρχουν και στρατιωτικαί υποχρεώσεις . Πρώτα πρώτα σκοπιά . Φυλάνε παλαιόν,κενόν αρβυλοφυλάκειον,προσαρτημένο εις το παλαιόν κτίριον του νοσοκομείου . Θα μου πείτε,άνευ νοήματος . Αντιθέτως . Βουλώνει τα στόματα του ΜΤΠ και του ΤΔΒ . Έτσι κάθε βράδυ στις 8.00 παραδίδεται όπλον τύπου G3 (το οποίον κάποιος επιχείρησε κάποτε να αποσυναρμολογήσει,με αποτέλεσμα την προσηνή επέμβαση έμπειρου μονίμου υπαξιωματικού για την επανασυναρμολόγηση) και μία εξάρτυση,στις φυσιγγιοθήκες της οποίας υπάρχει χαρτάκι με σύνθημα-παρασύνθημα . Τα μικρά προβληματάκια που δημιουργούνται με τους εφοδεύοντες(και ουχί αφοδεύοντες) αξιωματικούς,δεδομένου ότι κανείς δεν σκέφτεται να πετάξει τα χαρτάκια μετά το πέρας της υπηρεσίας,είναι ανάξια παραθέσεως . Απλώς οι υγειονομικοί διατηρούν το δικαίωμα να επιλέγουν το χαρτάκι με την ημερομηνία της αρεσκείας τους και οι εφοδεύοντες το δικαίωμα να θέλουν να πάνε να κοιμηθούν,οπότε υπογράφουν σιωπηλά,κουνώντας απλώς το κεφάλι τους . Η αλλαγή βάρδιας γίνεται όταν -και εάν- ξυπνήσει ο επόμενος σκοπός . Ντύνεται και σέρνοντας τα βήματα,με τα χέρια στις τσέπες,πηγαίνει και αλλάζει τον σκοπό,με όλους τους προβλεπόμενους τύπους ("Ρε μαλάκα,πέρασε έφοδος;") . Αν,τώρα,δεν ξυπνήσει, ο εν υπηρεσία σκοπός παίρνει το όπλο απ' το αρβυλοφυλάκειο,όπου το είχε αποθέσει,σηκώνει το κράνος από κάτω και με θυμωμένα βήματα κατευθύνεται στον λόχο,όπου εισέρχεται ανακράζων : "Ρε μαλάκα Γεωργόπουλε θα ξυπνήσεις ; ! Για μαλάκες ψάχνεις ; ! " και όλα διευθετούνται μέσα σε συναδελφική αβρότητα.

Έπειτα οι νυχτερινές πορείες . Τοποθετούν στο στρατιωτικό σακίδιο δύο πετσέτες κι ένα σεντόνι αναφουρφουριασμένα,γεμίζουν το παγούρι νερό και πάνε βόλτα στη φεγγαράδα . Ενίοτε η ενθουσιώδης διάθεση εξάρχειν τον παιάνα καταστέλλεται  απ' τις ιαχές του λοχαγού :  "Σκασμός ρε λινάτσες!Θα μας πάρουνε χαμπάρι!"

Και τέλος οι βολές . Εις την διάλεκτον του ΚΙ.Χ.Ν.Ε. η λέξις βολή έχει μία και μόνην σημασίαν αυτήν της διευκολύνσεως του βίου . Πάσα άλλη σημασιοδότησις θεωρείται βαρβαρισμός .


Η σημαντικότερη υπηρεσία είναι τηλεφωνητής . Αυτή συνίσταται εις την διαμονήν εις μονόκλινον δωμάτιον,το οποίον διαθέτει τηλεφωνικήν συσκευήν,ήτις καλείται αλλά δεν καλεί.Εκεί παίρνουν τηλέφωνο οι συγγενείς και φίλοι των φαντάρων και των ασθενών,καθώς είναι ο μόνος δίαυλος επικοινωνίας του νοσοκομείου με τον έξω κόσμο από τις 2.30μμ έως τις 8.00πμ . Εκεί παίρνουν επίσης και όλοι οι εξοδούχοι του λόχου,για να κάνουν πλάκα στον εκάστοτε συνάδελφο τηλεφωνητή . Εκεί θρυλείται ότι γνωστός μάγειρας του λόχου,ασκών χρέη τηλεφωνητού,απάντησε στον συνταγματάρχη επόπτη του στρατοπέδου,ο οποίος του συστήθηκε:"Ναι ρε μαλάκα!Κι εγώ είμαι ο στρατηγός Αϊζενχάουερ!"

Κατά τα άλλα το μόνο που ταράζει την απογευματινή ραστώνη είναι η φωνές του παλιού,ο οποίος παροτρύνει τους ασθενείς,που βγήκαν να πάρουν λίγο αέρα στην αυλή : "Μέσα!Γρήγορα όλοι μέσα!Αναφορά!"  Διότι,βλέπετε,σ' αυτήν την αυλή είναι και το παράθυρο του δωματίου όπου άλλαζουν οι νοσοκόμες . Και προβλέπεται υπηρεσιακώς η τοποθέτησις σφήνας ανάμεσα στις περσίδες του ρολού του,για να μαζεύονται μπουλουκηδόν τα μειράκια του λόχου,να θαυμάζουνε τη θέα . Θα μου πείτε αισχρόν και ανήθικον . Ίσως . Αλλά υπηρεσιακώς αποδεκτόν,δεδομένου ότι διατηρεί το ηθικόν του στρατεύματος ακμαιότατον.

216 ΚΙ.Χ.Ν.Ε.  Η σκληρή θητεία στα σύνορα . Γι αυτό σας λέω . Ας αρχίσουμε ανάποδα.

ΥΓ . Αν θέλετε σοβαρές ιστορίες για το στρατό,απευθυνθείτε:



Τσαλαπετεινός

Κυνοκέφαλοι

SilentCrossing

Βιβλιοθηκάριος

Oldboy

Δύτης των Νιπτήρων

Ερυθρό Καγκουρώ

Κι αν δεν βρείτε αντίστοιχη ανάρτηση,μην βιάζεστε.Ο στρατός έχει τους δικούς του χρόνους.

12 σχόλια:

  1. "Αποψίλωση γηπέδου"...
    Ενα πυροτέχνημα αναμνήσεων μόλις εξερράγη εντός μου.
    Θυμήθηκα και το "αντιγόπινγκ στον όρχο" τρις εβδομαδιαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο βιβλιοθηκάριος9 Ιουλίου 2012 στις 11:00 π.μ.

    Ψηλέ,΄"έγραψες". Εξαίρετη η ειρωνική ακροβασία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να σας συγχαρώ δια το γλαφυρόν της αναρτήσεως σας επισημαίνοντας το εκπληκτικόν "αναφουρφουριασμένα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το κάναμε στο ΚΕΝ.Μετά παλιώσαμε και αποκτήσαμε πιο ευγενείς ασχολίες.(Όρχο!Είπατε όρχο!Τί μου θυμίσατε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μερσί.(Κυρίως γι αυτό το "ψηλέ".Με το 1.68 μου ..ε...χμ...σπανίως με αποκαλούν έτσι.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περνούν τα χρόνια και φλωρεύουμε,ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ηθικόν μας όμως παραμένει ακμαιότατον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευτυχώς που ήταν και το ΚΙΧΝΕ και με τα παραπεμπτικά κάποιοι κατάφερναν να "ξεφύγουν" για λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ω ναι.Μία από τις βασικότερες υπηρεσίες του.Ειδικά για κάτι ταλαιπωρημένα παιδιά από κάτι ΕΜΑ και κάτι ΕΥΠ.Ή για τους επιστρέφοντες από φυλάκεια.Θλιβερές ιστορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πέντε φορές το διάβασα και ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν όλη αυτή η ιστορία είναι για γέλια ή για κλάματα! Καθόλου καφρίλα πάντως, όπως λέτε αλλού, ίσα ίσα,από όλους μας είστε ο μόνος που αποδίδει τόσο γλαφυρά το παράλογο της στρατιωτικής θητείας στην Ελλάδα. Ένα είναι σίγουρο: ποτέ πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περί κλαυσίγελου πρόκειται.Κι αυτό το τελευταίο ξαναπέστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ πάντως πολύ χαίρομαι που απολυθήκατε και γίνατε - μεταξύ άλλων - βλόγερ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή