Διακρίσεις του μπλογκ

1.Ποστ-αφιέρωμα από την Theorema.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Attente


Μέρες τώρα,όπως είναι φανερό,σπάω το κεφάλι μου να βρω κάτι να πω,που ν' αξίζει να το μοιραστώ με τους φίλους στο διαδίκτυο.Μάταια.Διαβάζω τις ιστοσελίδες και τα μπλογκς που συνήθως παρακολουθώ και διαπιστώνω μια διάχυτη αμηχανία.Δε λέω,ασχολούνται με θέματα επικαιρότητας,διαμαρτύρονται,καταθέτουν προσωπικές πίκρες ή λογοτεχνήματα αλλά...Νομίζω τίποτα δεν γίνεται από καρδίας.Σαν να λείπει εκείνο το "φτιάχνουν οι έλληνες κυκλώματα και ιστορία οι παρέες".Βιώνουμε μια αλληλεγύη κακομοιριάς όπως όταν βρισκόμαστε σε αναμονή ανακοίνωσης ενός δυσάρεστου γεγονότος και κάνουμε αμήχανα αστεία γελώντας νευρικά.
Τηλεόραση δεν βλέπω.Τις εφημερίδες τις ξεφυλλίζω στο διαδίκτυο,ακούω ραδιόφωνο.Διαπραγμάτευση(sic)για το ασφαλιστικό,Καλλικράτης,Ζήμενς,Βατοπέδι.Μα,στ'αλήθεια,με αφορούν ή παρακολουθώ μια μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή;Με ρώτησαν;Όχι.Με ρωτούν; Όχι.Θα με ρωτήσουν;Όχι.Τότε;
Οι καλοί τρόποι,το πιάνο και τα γαλλικά με εμποδίζουν να παρεισφρήσω απρόσκλητος στις κουβέντες τους και στις δουλειές τους.Εξάλλου τι θα πετύχαινα με μια τέτοια αδιακρισία;Αν,για παράδειγμα,πεταγόμουν και τους έχωνα δυο χαστούκια,τι θα κέρδιζα;Τίποτα.Ή ίσως μια εκτόνωση,λίγη αυτοεκτίμηση.
Συναντώ φίλους,μιλώ μαζί τους.Τα ίδια.Μόνη αγωνία να σώσουμε τα λεφτά,τις οικονομίες μας.Να τα κάνουμε ομόλογα,να τα διώξουμε έξω,να τα χώσουμε στο μαξιλάρι.Ένας τα έκανε ρευστό,τα έχωσε σ' ένα κουτί και τα έβαλε σε θυρίδα στην τράπεζα.Σχιζοφρένεια κρυπτικής μορφής.Όταν η νταλίκα επελαύνει με όλα τα φώτα αναμμένα,ο σκύλος κάθεται παγωμένος και την κοιτάζει να έρχεται.
Αναμονή.
Και τα όνειρά μας;Και τα παιδιά μας;
Σσσσς!Αναμονή.



(Το τραγούδι αφιερωμένο στον ΚΚΜοίρη,που ενθουσιάζεται με κάτι τέτοια.)

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Επίκαιρα

Τρία επίκαιρα βιντεάκια(1980),κλεμμένα από το ιστό,τα οποία μπορούν να εκληφθούν και ως εγχειρίδιο οδηγιών χρήσεως για το μέλλον.













Άντε και...ψυχή βαθιά!

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ο πάτος


"Και θα δείτε στην Ισπανία η στην Πορτογαλία όταν αρχίσουν τα προβλήματα τι θα γίνει. Ο κύριος Μπαρόζο κάτι ξέρει, έτσι έχασε τις εκλογές. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι χρειάζεται να είμαστε υπεύθυνοι και να μην ζητάμε το αδύνατο. Κάποτε ακούγαμε I want my money back [από την Θάτσερ εννοεί]. Τώρα ακούμε από τις κυβερνήσεις, I want to make money on the back of the [sic] Greece. Γιατί έτσι είναι, όταν δανειζόμαστε με 1,5% και δανείζουμε με 5% και 6% αυτό κάνουμε, βγάζουμε λεφτά στη πλάτη της Ελλάδας. Είναι απαράδεκτο!"

Σοκαρισμένοι από τον αναίτιο χαμό τριών συμπολιτών μας έχουμε την αίσθηση ότι πιάσαμε πάτο.Μοιραία οι τριγμοί στο αξιακό μας σύστημα οδηγεί σε ενδοσκοπήσεις.Εκείνο που κάνει ακόμα πιο άδικη την τριπλή(τετραπλή)απώλεια είναι το ότι,την ώρα που εμείς γλείφουμε τις πληγές μας,ο πάτος του βαρελιού υποχωρεί.

Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν σε λίγο,στα ελληνικά σχολεία,αρχίσει να διδάσκεται μαζί με τον νόμο του Νεύτωνα και ο νόμος του Μέρφι.

Μέχρι χτες ελπίζαμε ότι θα διασώζαμε τουλάχιστον λίγη αξιοπρέπεια.Τώρα δεν ξέρω...